Els ambaixadors d’#Orgullosa. Futbol per a la igualtat porten el projecte a Bellvitge
Futbol Femení | 08/12/2019
El seleccionador sub 15 femení, Eduard Castillo, i l’ex jugadora de la Selecció Catalana Absoluta de futbol sala Noelia Guerrero han visitat l’institut de L’Hospitalet de Llobregat per explicar el projecte als alumnes de 3r d’ESO.
Els ambaixadors d’#Orgullosa. Futbol per a la igualtat porten el projecte a Bellvitge

El programa d’activitats #ORGULLOSAFutbol per a la igualtat és una proposta educativa que pretén fomentar la igualtat entre nois i noies en l’esport i contribuir a la construcció d’un model educatiu basat en la cooperació, el respecte i la capacitat crítica amb el futbol i el futbol sala femení com a eix conductor i centre d’interès. És, per aquest motiu, que la Federació Catalana de Futbol i l’INEFC han unit forces per acostar aquestes activitats a sis instituts d’arreu de Catalunya.

Els 60 alumnes de 3r d’ESO de l’IES Bellvitge han rebut la visita del seleccionador català sub 15 femení, Eduard Castillo, i de l’ex jugadora de la Selecció Catalana Absoluta de futbol sala i de l’AE Penya Esplugues Noelia Guerrero. Tots dos són ambaixadors del projecte i durant la seva estada a l’institut han interactuat amb els i les alumnes sobre la igualtat de gènere durant pràctica del futbol.

Des del 16 de setembre i fins el 29 de novembre, l’IES Bellvitge ha presentat el contingut que es treballaria a les classes d’Educació Física: el futbol. Aquest any amb una diferències, perquè han seguit les indicacions proposades pel projecte #ORGULLOSA. Concretament, aquest institut ha decidit posar en pràctica moltes de les activitats que s’oferien en un dossier educatiu i, fins i tot, de creació pròpia.

Una d’elles ha estat ‘El futbolí humà’, que ha consistit en distribuir onze persones pel camp simulant un futbolí amb diverses línies, segons el sistema de joc que han decidit. Els jugadors i jugadores de la línia van units amb pitralls o cordes, les quals no poden deixar anar en cap moment, i només es poden desplaçar lateralment. Aquesta tasca ha estat una novetat per a l’alumnat i l’ha rebut amb ganes. També s’han practicat aspectes futbolístics tècnic-tàctics mitjançant una major participació de tothom, fomentant-ne així la socialització i la igualtat entre noies i nois.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.